Monday, December 28, 2009

im back...


Salammm..lma gler xmasuk jenguk blog korng n update story kn..alasan??ermm..aku xbz sngt pon tapi aku ader skit mlas..hehe..smlm aku dah masuk dftar dah so cerita hidup n segala prblm aku akan bermula balik laa..adehhh..xsuke tul..nnti korng jgn risau laa aku akan slalu masuk blog sbb nak ngadu..huhuh

sem lepas ibrat tikus bgi aku..nape?sbb aku xsuke tikus aku benci tgk tikus..mcm mn aku benci kat tikus mcm tu laa aku benci sem lepas..sian tikus jdi mangsa keadaan kn..huhu..sem lepas aku bnyk struggle ngn perasaan sendiri..aku gagal nak handle diri smpai satu tahap aku jdi murung..aku rasa mcm sume orng kat sekeliling aku nie hipokrit jer ngn aku..sem lepas gak laa aku bnyk tunjuk perasaan aku kat orng..perasaan marah..benci..nyampah..xpuas hati..semua orng bleh tgk kat muke aku..dah xreti nak simpan2 dah..result aku sem lepas pon jatuh gler..huhu

sem nie dah last sem dah laa..hopefully semua yg dtng sem nie aku bleh tendang..tepis..terajang tanpa aku perlu tergolek n terjatuh..huhu..aku nak have fun ngn semua aku buat tuk sem nie..ngn member2 semua nnti biler dah grad ssh nak jumpe balik dah..mybe klu dah jumpe pon dah xingat nama korng sbb aku kn pelupa..huhu..

smlm kn..ader benda aku paham skit laa..aku selalu ckp kn.."sahabat sejati xpernah wujud sma skali" bru aku tau nape..sbb aku xde orng yg betul2 paham aku..betul2 caya aper yg aku buat n tegur biler aku salah bkn terus hukum aku..jumpe lgi..=)

Tuesday, December 15, 2009

menghilangkn diri sketika..@_@


sory geng xsempat nak lawat blog korng

vrommmmmmmmmmmm....

Friday, November 20, 2009

pom pom


Salam..masuk update lagi..rajin x aku update skunk??puji laa skit...huhu..hari nie pepagi lgi abah aku kejut bgun coz nak attend first driving class aku..nak ambil lessen keta..hoho..korng kna bangga nie sbb aku nie dlm ketegori orng2 penakut berani menyahut cabarn nie walupon aku xthu aper2 pasal keta lg...hehe..tapi aku nak ckp hari nie hari aku borink glerrr..patut ler orng xsuke ambik benda2 mcm nie kn..5jam class..5jam gak aku hanyut..dgn keadaan aku xberape nak sihat..ngn muka borink duk sensorng..ngn xde dak2 laki ensem aku nak pandang..mmg xbesh laa gua ckp lu..

tapi yg aku nak share nyer..hari nie aku terlupa lagi..standard laa..haha..pagi2 dorng mai jemput kat umh aku ngn keta nak bawk g kat tempat driving test tu..duk dlm keta bru aku sedar aku tertinggal hpon upernyer..adehhhh..lepas tu aku call abah aku..sblm aku turun umh tadi aku tgk dier besh duk bermimpi kat sofa..sja laa aku nak kaco..aku mintak tolong hantar hpon skali ngn kasut..aku xthu pon peraturan nak ambik lessen kena pakai kasut..abah aku pon xgtau..smpai2 aku pelik asal sume orng pakai kasut ekk aku pkai selipar jepon jer ujan2 nie..leceh laa nak pakai kasut..last2 abah aku meh antar..sonang ati den..huhuh

agak2 kn klu aku kawin..somi aku tanyer"syg..stokin abg mn?..

"alaa bang..ayng lupa laa..jap2 nak cari"...somi aku kasi aper ek??=P

Wednesday, November 18, 2009

adehhhhhh...mau mati rasa


Salam..masuk update setelah melalui detik2 cemas dlm idup aku..aku bagai merasakan lumpuh satu badan..hilang satu syap..kudung satu kaki..tertanggal satu gigi depan..separuh jiwa ku pergi(mcm lagu anang lak)..huhu..berpunca dri kegedikan n kegatalan tahap melampau smlm tanpa aku sedar..setelah berkali2 aku memcuba hasil nyer tetap sma.."incorrect password"..hah??..termenung aku seketika memikirkn masa depan..timbul plak rasa cinta n syg yg membuak2 setelah segala suke duka aku lalui bersma nyer..terasa mau mati sja..tikam2 ati..meraung sensorng..tanpa memikir kn manusia2 yg still dlm mimpi indah dipagi hari nie..(mak aku pon xkeja hari nie)huhu..

setelah penat mencuba..aku rehat seketika n then terus mencuba lagi tanpa ada erti putus asa..sifat yg selama ini xde langsung dlm diri aku..hari ini menjelma menunjukkan bakat nyer..finally aku berjaya masuk ke mysituations blog..ouhhhhhhhhhhhhhhh....demi menunjukan rasa syg aku pada nyer..langsung aku mengupdate kan diri n otak aku bahawasa nya username n password id google aku telah aku tukar dgn gatal nyer kepada rupa n bentuk baru tuk menjadikan hasil nyer kepda..jeng2 jeng..yunjunn@gmail.com..sekiann..i love my blog..xoxo

Friday, November 13, 2009

PENYIBUK vs silly casanova

Salam..masuk update..aku ketepikan semua story len aku nak citer pasal nie..soryy laa klu n3 nie pnjng..kisah casanova n 'penyibuk'..smlm aku ader kuar ngn member2 aku..lepas kitaorng g shopping ader plan nak trun lepak ngn dak2 satu hostel dlu sja laa nak borak2..lepas jer shopping aku n housemate aku g mkn dlu..time tu aku tersempak ngn 2 orng member junior kitaorng..salah sorng tu bf junior aku...kitaorng pernah laa kuar minum ngn dorng 2..3 hari lepas..tu pon junior aku yg ajak..dorng time tu ngah lepak smbil hisap shisha ngn pompuan satu kolej ngn kitorng gak..

aku ngn member aku sorng nie sja jer laa xde keja nak wat..ambik candid pic bf junior aku nie ngn pompuan tu..n then lepas mkn aku g jumpa laa member2 yg len tu terus kn agenda yg kitorng plan..nak lepak..aku tunjuk pic tu coz aku nak tau saper pompuan tu..salah sorng member aku terkejut tgk pic laki tu..smbil nyumpah2..muka dah berubah kaler dah time tu..aku pelik laa tengok reaksi dier..aku pon korek laa story ngn member aku..member aku pon citer pasal laki nie..dier ckp laki nie baru 2..3 hari lepas mintk couple ngn dier..aku n dak2 housemate aku yg len sume terkejut..tapi aku xciter pon kat member aku laki nie duk couple ngn junior aku skunk..

member aku lepas tu terus call laki nie marah2..laki nie xpuas hati..trus ajak jumpa time tu gak..yg aku bengang member aku guna nma aku dlm krisis dorng..padhal aku xciter aper2 pon pasal laki tu..menda nie secara kebetulan jer jadi..mn laa aku tau member aku ade scandal gak ngn dier..member aku duk cabar laki tu mai kat kitorng..aku dah xsenang duduk dah time tu..cuak gak laa aku kot2 laki tu mai sound aku dpn2 orng time tu..kang terkuncil aku..huhu..lepas pada dorng duk gaduh2 laki tu send msg.."thnx to all coz sibuk pasal aku"..woiiiiiiii saper sibuk pasal ko???ko nak lingkup ke terbalik ke..ader aku kesah??..blahh laa weh..angin tul aku smlm..emo giler lepas pda tu..mau jer aku ngamuk..

lepas sume jadi member aku mintak maaf ngn aku..dier ckp dier xpatut wat mcm tu..tapi aku still xpaham..nape dier nak marah klu dier sendiri tau laki tu mmg mcm tu??nape nak marah2 sedng kn dier xcouple pon ngn laki tu??nape sebut nma aku??asyik2 aku jer kna..2..3 minggu lepas menda yg sma gak jadi tapi yg nie member aku sendiri yg marah2 aku..ckp aku "penyibuk" dlm hal couple dier n pakwe dier padahal bukan salah aku..pakwe dier sendiri ckp bukn salah aku..nape nak salah kn aku lak??lepas marah2 aku n then mintak maaf ngn aku..mmg laa aku maafkan nak2 member lak tu..tapi ader laa secebis dlm ati aku..aku belajar sesuatu.."ohh mcm nie jer mmber ekk"..

aku nak pesan..klu ko buat salah ko jgn nak salah kn orng len lak..klu x ko jgn takut..pandai mkn pandai simpan..xbaik tuduh2 woo..klu nak tuduk kat orng yg xkisah xper..tapi aku len sume menda aku ambik kesah..benda2 yg korng anggap kecik pon aku bleh pikir giler2..walupon aku tau bukn slah aku..tapi biler lma2 aku pikir..aku bleh salahkn diri aku sendiri..smpai aku bleh down..

tapi biler sume nie jadi mybe ader gak laa salah aku sna sni yg mungkin aku xsedar..aku pon nak mintak maaf kat sume..kat member2 aku..kat saper2 klu aku pernah jadi "PENYIBUK" dlm hal2 korng..n mulai hari nie "aku Yoro Okino membuat akur janji xkan ambik tau sume benda yg xde kaitan ngn aku dan hnya akan ambik kesah psal aku..diri aku n idup aku shaja"..sekian "MEMBER"..

Wednesday, November 11, 2009

bleh sya belajar aper yg xde dlm buku???


bleh aku belajar tuk jadi kejam???

bleh aku belajar tuk jadi keras ati???

bleh aku belajar tuk xyah duli pasal orng len???

bleh aku belajar tuk penting kn aku jer???

bleh aku belajar xyah baik sngat???=P

tapi bleh ker??klu bleh aku nak..skunk gakkk..

saper leh tolong ajar??aku byar..haha


Friday, November 6, 2009

status: serabut + ngntukk..


satu paper lagi......

Thursday, October 22, 2009

dedicate to all...

Salam..masuk update skit ngah2 bz nie walupon ngan n3 yg kosong dan membosan kn korng..huhu..nak story pasal blogging laa sebab nie pasal kiter sume kn..aku dah berblogging xde laa lma..setaun pon xsmpai n blog aku pon xde laa seaktif mn pon..femes lagi laa x..dari aku crete blog ngn niat suke2 smpai laa blog nie jadi tempat penting yg perlu aku singgah setiap kali on9..dah mcm2 benda aku citer kat blog n mcm2 kisah dah aku baca..walupon kadang2 aku citer tu menda yg memborinkan..korang still baca gak..walupon yg korang citer tu xde kaitan pon ngn aku..still aku baca gak..sebab kiter dlm satu dunia yg sma..korng bercerita n aku mendgr..aku bercerita n korng mendgr..kn2

dari satu story ke satu story aku follow..kadang2 tu aku sendiri xmampu nak rasa aper sebenar korang rasa..aper yg sebenar korang lalui..kadang2 tu aku gagal pon tuk paham situasi korang..mn x nyer..masalah aku klu nak compare ngn korang..berkali2 ganda besar masalah korang..aku juz mampu baca n kasi comment aper yg aku pikir menda tu logik dek akal budak mentah mcm aku nie..xmembantu aper2 pon..tapi aku anggap aku ngn korang sma jer meluahkn aper yg kita rasa n aper yg terpendam..n aku nak korang tau gak cubit paha kanan peha kiri pon terasa..so, u r not alone..hahhaha..Salam..=)

Friday, October 16, 2009

da more u give da more u get?????????

minggu nie teruk

bnyak keja yg wat aku nympahh

bnyak perangai yg wat aku meluat..

biler leh hidup ngn besh nie..


im still hoping a better day...!!!!!


Saturday, October 10, 2009

we!!!!


Salamm...masuk update sblmm bz lagii..last week aku langsung xde rest..hari2 ngdap buku n test..otak penatt..tido pon xcukupp..letihh giler..terasa rindu plak kat pantaii..huhu!!so klu aku senyap dlm seminggu nie..paham2 laa ekk..huhu..hari nie aku kuar sat g beli laptop..mak aku dah janji smlm..lappy lama secara rasmi aku kasi kat mak aku..cina kat tempat aku beli tadi ada ckp harga laptop jatuh giler skunk..hari nie dorng umum kn harga baru disebabkn bnyak persaingan..so korang klu nak beli laptop check betul2 harga..ader sesetngah kedai yg aku g usha tu still jual harga lama tuk abis kan stokk..nak untung..sian sapa yg beli kat sana tadi..ish3

n3 kali nie aku nak story pasal perbezaan yg wujud..orng ckp manusia nie sma jer..slagi kiter berusaha kiter akan dpt aper sja yg kiter nak..aku bangkang..aku ckp menda tu salah..bagi aku setiap manusia ader level2 dier..ader manusia yg perlu berusaha giler2 baru dpt aper yg kiter nak..ader manusia yg xperlu berusaha tapi still dpt benda yg sma..ader manusia yg berusaha giler2 tapi still xdpt2 aper yg dier nak..hakikat nyer xsma..aku pernah alami benda nie...aku try mcm2 cara..aku try ikut cara orng..xberjaya..try cara len still xdpt lagii..try lagii n then still xdpt..pujuk ati..tuhan xkasi lagi kot n then terus try..

tapi lama2 aku mula terima hakikat..sini jer kot aku leh g..dorng len xsma ngn aku..aku len xsma ngn dorng..kiter len..xsama!!!dulu aku trying harder tuk jadi sma level smpai masa aku penat asyik kejar orng n then aku mula leh terima diri aku seada nyer...tapi masalahnyer skunk bleh ke orng len terima diri aku seada nyer???hehehe Salam..=)

Thursday, October 8, 2009

09102009


Salam sume...wahhh bersarang dah blog aku..xper2 nnti aku kemas2..nie aku nak story pasal 0910...hehe..hari nie umur aku dah masuk 20taun..happy besday to me..huhu..klu time kecik2 dlu biler tiba jer tarikh nie..mak aku ader laa wat besday party kat umh aku..wat mkn biasa2 jer..aku pon ajak laa member2 sekolah..sebenrnyer nak harapkn adiah jer..huhu..tapi hadiah paling top yg aku dpt dlu..duk ranking atas skali laa time tu..sabun buku tu..fruit tale..dettol..aduhhh aper kesss..ingt aku banyak daki ker??aku pon xthu nape dorng suke sngat kasi sabun buku klu nak kasi adiah kat saper2..aku rasa mcm satu penginaan jer...huhuhu

biler dah meningkat umur..0910 nie dah mcm hari2 biasa jer bagi aku..xde aper yg aku arap kn n impikan pon..time tu xde lagi besday2 party..aku pon xsuke benda2 yg wat aku lose control..surprise2..benda2 yg bleh wat muka aku bertukar2 kaler..merah ke ijau..ijau ke kuning..kuning ke merah..mcm traffic light jer..huhu..mencii..klu wat surprise party kat orng aku suke laa..jgn aku yg kena..hehe..

0910 taun nie lak..aku dah idup 20 taun kat dunia nie..xtahu laa berape lama lagii yg tinggal..korang doa kn laa aku semoga aku panjng umur k tapi tetap semanis umur 19taun tau..hihihi..mcm2 jlan gak yg bakal aku kn pilih..korng doa kn aku semoga jln2 tu membawa bahagia pada aku..mcm2 tempat gak aku akan singgah..korang doa kn laa tempat aku singgah buat aku belajar bnyak menda sebngai pengajaran n pengalaman idup aku..mcm2 orng jgk bakal aku jumpa..korang doa kn laa semoga aku sentiasa memjadi diri aku..mcm2 situasi bakal aku lalu..korang doa kn laa semoga aku tabah selalu..n semoga 0910 nnti sentiasa membawa sinar pada aku..aminn..

Tuesday, September 29, 2009

may i kill u guys??why not..


hari nie aku bengang gler..

bengang gler2...

tahap kebengangan aku tahap paling gler

aku nympah..

aku benciii..

aku fed up..

aku pnass..

nak jer aku nyumpah2 maki2...tapi aku kn dak baik..

aper2 aku terima..aku profesional babe..

tapi agak2 laa wat aku mcm nie..

klu wat kat beruk pon dier hangin mcm aku gak..

tapi klu beruk ko kasi pisang dier akan baik2 dah ngn ko

tapi aku len..aku skit pendendam

jaat ker??ader aku kesah..!!!

bleh aku nyumpah skit??


Saturday, September 26, 2009

berukk ku gatalll...@_@

Salam sume..selamat hari raya!!..aduhhh lama giler xupdate..aku nak update tapi bnyak rintangan yg patah kn semngt aku..aku nak masuk blog2 korng tapi aper kn daya beruk ku slow tahap paling maximum nyer..mybe aku xsesuai pakai berukband nie sbb tahap kesabaran aku x tinggi..huhu..aduh mlang tull..hari nie aku ingt leh laa aku lepak kat cc nak update blog n masuk blog2 follower n wat blog walking skit tapi musnah impian ku..nape?xyah citer laa..huhu

hari raya nyer story lak..hari raya taun nie besh laa bagi aku nak compare ngn taun2 sblom nie..syokk..umh aku xde laa wat open house besar2 tu kecik2 jer..raya pertama g jln2 kat umh family belah mak..raya kedua lak belah abah aku..raya ke3 ngn member..raya ke4 member jgk..tu jer..hehe..klu nak ikut kn aku xde laa kenangan terindah yg tersemat dlm pala otak aku time hari raya..sume biasa2 jer..lagipon aku pon bukan rapat sngat ngn family2 aku yg len bagi aku jumpa pon xper xjumpa pon xper..huhu..

raya dah abis nnti aku akan start bz balik..akan bz ngn project 2..test 2..final pon dah nak dekat dah..nnti lagi laa xde masa aku nak on9..skunk cuti pon xdpt nak on9..mau nyer aku x bengang..aduhh!!!..kat member2 chat..forum n follower blog aku sory ekk klu aku xsempat singgah..nie jer kad raya aku sempat ambik..hehe..Selamat hari raya..sob2..Salamm..

Thursday, September 17, 2009

hooorayyyy...mula bermain mercun..hehe

Salam sume..wahh lama nyer xupdate..alsannyer mcm biasa..sibukk..huhu..nie nak masuk kemas2 blog skit dah nak raya nie kn..bersarang dah lama tinggal..hehe...persiapan raya aku taun nie sume dah beres..sume dah beli..siap ngn rambut baru lagi nie..hehe..tapi yg xbesh nyer sume aku beli pakai duit aku..uwaaa..pokaiii..huhu..bkn aku jer..umh aku pon berhias sakan gak nie..serba baru gtu..huhu..

ada satu lagi menda yg xbesh..n aku paling aku xsuke..last week kabel telipon yg tepi jln kat area umh aku kena curikk..hampeh gas tul..skunk aku terpaksa on9 guna broadband laa..aduh..xsuke tul..hari tu pagi2 aku lagi aku dah bgun nak on9 tapi xleh..aku check telipon umh lansung xkuat bunyii..dah sah laa orng curik laa nie..menda nie dah jadi kat aku taun lepas time tu 2 hari sebelum raya..betul2 depan umh aku..saper laa nyer keja..lansung xtakut mati nie..mata duk nmpk duit jer..nyusah kan orng lak tu..

yg aku heran nyer mahal ke sngat ke harga benda tu nak bnding ngn nyawa n risiko tu..smpai snggup panjat2 tiang nie??berapa yg dorng dpt??snggup ke nak kasi anak bini makan duit tu??klu mati sebab nie mcm mn?xpikir ke sume tu..xde otak kot..xper laa..mybe taun lepas korang lepas taun nie pon korang lepas lagi..kiter tengok taun dpn lak k..biasa nyer menda mcm nie xlama kot..tuhan maha adil..so skunk segala xtiviti2 aku dlm dunia siber nie terbantut gak laa..bnyk benda aku xleh nak wat..huhu..sian knn..aduhhh..tapi syukur laa still bleh on9 walupon lombab..huhuh..akhir kata tuk n3 kali nie..ceewahh..SELAMAT HARI RAYA sume..maaf zahir batin klu ader salah silap..Salam..


Saturday, September 12, 2009

empty


Bukan "1"

tapi bejuta

Bukan untuk diguna

tapi untuk dijaga

Bukan untuk dimusuhi

tapi untuk disayangi

Bukan untuk sementara

tapi untuk selamanya

Bukan untuk dilupakan

tapi untuk diingati

Bukan untuk ditingalkan

tapi untuk dirindui

Bukan hanya disini

tapi dimana-mana

Bukan setakat ini

tapi hingga ke hujung nyawa......

Wednesday, September 9, 2009

take it my pain..


Salam...masuk update lagi..hari nie lawa kn tarikh..09.09.09 mesti ramai orng2 cina yg kawin nie..melayu xkot..klu kawin bulan2 pose xpasal2 orng ckp kedekut lak..nak save bajet..hehe..disebab kn ramai yg kawin n aku xde story nak ceta hari nie aku nak share fakta2 menarik pasal aku yg akan wat korang tergoda..tergila2..jatuh chenta n terus nak kawin ngn aku..hehe..baca2..

1) Kepoweran pala aku.
Aku nie sorng yg sangt2 kerap sakit pala..leh dikatakan hari2 pon pernah sakit pala mengigit2 urat2 pala aku nie..since aku dlm form4 kot until now aku sering sakit2 pala..nak dikatakan aku ader punca2 yg kukuh..xjgk..yg aku tau pala aku nie leh dikatakan sngat sensitif n sungguh peka ngn keadaan semasa..disebab kn itu..paracetamol dah menjadi kebiasaan tuk aku telan..bagusss!!!

2)kekudaku..
Kekuda@kakiku pon sma mengikuti jejak langkah kehebatan pala aku..sejak dari aku jatuh gara2 aksi terlampau time duk sorak tengok bola masa aku darjah4 yg menyebabkan pala lutut aku lari skit tanpa aku dapat kejar time tu..affect yg aku dpt..smpai skunk kaki aku nie selalu sakit2..jln jauh skit pon xleh..sma sensitip ngn pala aku..kadang2 smpai aku xleh nak tido..disebab kn ini jgk laa paracetamol selalu menjadi sahbt baik aku..wahh hebat..!!!!

3)gigitan maut..
aku pernah kena tampal gigi kat sekolah time aku darjah5..aku ingt lagi time tu misi gemuk tu tmpal gigi aku sakit gilerr rasa nak tendang jer dier time tu..keesokan hari nyer..satu muka aku bengkak..dlm 2..3 hari baru surut tu pon lepas aku buang balik tampalan berbisa dari dier..lepas dari tu aku takut dah nak jumpa dentist..smpai laa sem 2 baru aku beranikn diri tuk jumpa dentist..xmen kerajaan nie..swasta nyer..aku xcaya lagi kat mn2 kakitangan kerajaan..huhu..time tu..300 lebih aku belnjer tuk baiki gigi biler dah melibat kn saraf..good!!!

4)pandangan killerku..
Mata aku pernah sakit teruk time aku form3..aku xtahu panyakit aper entah yg menyebab kn mata aku mcm mata alien..bengkak giler xsurut2..malu gak nak g sokolah time tu..sebab penyakit nie aku kena jumpa doktor pakar..lepas wat rawatan n diberi ubat..aku dikasi tempoh dlm masa seminggu klu xsurut gak aku kena wat operation..tapi yg kecik2 jer operation tuk buang menda yg xnak kuar2 tu..liat sungguh ko..tapi xjadi sebab mata aku nie takut kot..smpai skunk jgk ader parut khas..tapi xnmpak sngat..klu korang bertentang mata ngn aku kn nmpak kot..xpon aku sorg jer pasan..huhu...excellent!!!

ape mcm tergoda x?malang ekk?saper2 yg snggup nak jaga aku meh laa kawin ngn aku..hihi..aku sakit pala hari nie dari tengahari tadi so n3 aku emo skit...emo ke nie??hehe..aku dah try xmkn ubat tapi still sakit..so aku telan gak..skunk dah ok dah..hehe..ok2 jawab tagged lak k..hari nie aku nak reply tagged diri akak Miemiey n award dari akak Nur..yg len2 ader kasi tagged kat aku..yg aku xingt sorry k..Salam..=)


1. Bekas kekasih saya adalah :
>brad pitt~~dlm mimpi smpai skunk pon xputus2 lagii..huhu

2. Saya sedang mendengar :
>sore adik aku duk nynyi lagu korea..klu sedap xpe gak..menyakit kan lagi pala aku nie..huhuh

3. Mungkin saya patut :
>pergi mkn nasi...sebab sya xmkn nasi pon lagi nie..sejuk dah nasi..huhuh

4. Saya suka :
>travel n gelak..tapi xselalu leh wat..=(

5. Sahabat-sahabat baik saya :
>xde..aku xcaya lagi kat dunia nie wujud sesorng yg leh panggil sahabt karib..ader ker??huhu

7. Saya kehilangan :
>hp pon pernah..jam pon pernah..mknan selalu jer..huhuh

8. Ramai yang berkata :
>aku nie baik..pemurah..amanah..ikhlas..comel..cute..sume tu aku tau dah..hihihi

9. Makna nama saya :
>cahaya aper ekk..huhuhuh
~
10. Cinta itu adalah :
>adoiiii xreti laa..yg aku tau cinta pada Allah melebihi cinta pada manusia

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
>bergelak ketawa..dah aku sungguh jeles kn nyer..nape ko gelak???aku xrasa nak gelak pon..aduhhhh..huhu

12. Saya akan cuba :
>wat terbaik tuk test2 berikut nyer..sebab first test aku sungguh cmerlang..huhuh

13. Ayat selamanya membawa maksud :

>abadiiiii sepanjng masa..

14. Telefon bimbit saya :
>xbesh..nak beli yg baru..ngah kumpul duit..parents xnak support dah..huhu

15. Bila saya terjaga dari tidur :
>sya akan tengok hp klu berape skunk..klu awal smbung tido..hihih

16. Saya paling meluat bila :
>orng yg plasticcccc..

17. Pesta/Parti adalah :
>uishh maksiat sume tu...hihihi

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
>kucin ku..noweiiii..boweiiii..ilapp u


19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
>bayii...alalal comel jer time tu..sume orng syg babe..uhuhu

20. Hari ni :

>aku sakit pala sngat2..aku nympah n menci gakk..

21. Malam ini saya akan :

>rest banyak2..

22. Esok pula saya akan :
>g class ngn happy..hopefully

23. Saya betul-betul inginkan :
>jadi dak paling baik..hihihi
~
24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
>penat nyerr nmpakk..huhuhu

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
>shopping laa besh..huhuh

26. Makanan Barat atau Jepun :
>jeponnnnnn...tengok nma laa..huhuh

27. Bilik yg terang atau gelap :
>klu tido gelap..klu duk sensorng terang..aku penakut..huhuh

28. Ayat terakhir anda katakan pada seseorang?
>aper?biler adik aku penggil aku..huhuhu

29. Siapa yang anda nak Tag?
>xde saper....aku mlasss..huhuh



Monday, September 7, 2009

wanna fly away..


Salam..masuk update..hehe..jarang aku update skunk kn..sorry ler aku bz sngat2 laa xde masa n xde story nak citer kat korang..xkan laa aku nak citer pasal study jer..korang pon mesti borink nyer baca..menda sma jer..lepas test..test..pastu test lagi..borink knn?huhu..tu laa pasal aku xupdate sngt xde masa n takut korang borink..tapi nak wat mcm mn tu life aku skunk..mcm xde life pon ada kn..huhu..kadang2 aku nak gak rasa jadi dak2 nakal..social..kuar sna kuar sini..lepak sna lepak sini smpai xingt balik umh..rasa tu rasa nie..atleast dorng ader benda nak di story kn..ader pengalaman idup leh rasa jatuh bgun..baru laa syok kn..nie baik jer..baik ker?hahhaha...

klu aku pikir2 kn bnyak menda lagi aku xwat..xpernah rasa lagi..walupon orng ckp sebab perasaan nak "cuba" tu laa orng leh rosak..terjerumus ngn benda2 xelok..tapi bagi aku..baik try gak dari xthu aper2..mcm aku..yg juz leh ckp ooo itu xleh buat..ini salah..tapi xpernh rasa plak mcm mn..huhu..mybe laa skunk orng anggap dorng liar..akhlak buruk..xelok..tapi tu laa cerita dlm idup dorng..tambah lagi proses mcm mn dorng insaf n then bangkit balik..sume tu kan menarik..orng ckp colourful life gtu..hihihi..nak compare ngn life aku lak..mcm tu jer laa mendatar jer..hari2 wat menda sma..bulan berganti pon menda sma lagi..langsung xde activiti len..

tapi korang jgn pikir aku nak jadi mcm tu..xpon..jauh dari impian aku nak jadi dak baik..mybe situasi life aku skunk wat aku pikir mcm tu..hidup aku pon baru jer bermula..xcukup 20taun pon lagi idup kat dunia nie..pemikiran pon blom cukup mtang lagi..aku tau bnyk menda kena temph nnti..aku pon xnak jadi mcm tu..ader kisah itamm dlm idup..entah berjaya bangkit balik or x..menda yg belum pasti..orng ckp kiter lahir ibarat sutera putih..n aku pon klu bleh nak kembali dlm rupa yg sma gak..suci..tapi kadang2 aku rasa borink jer...Salamm..=)

Friday, September 4, 2009

falling...


Salam..lama aku xmasuk update blog..bersarang dah nie..aku bz sngat skunk..hari selasa hari tu lepas jer cuti merdeka terus ader bnyak keja nak wat..lab report nak kena submit..result projek biology nak kena tunjuk..tutorial lagi nak kena wat smpai tension gak laa aku smalam..next week aku akan ader test..2 paper lak tu tapi xbeban sngat laa..hari nie aku dah start study skit2 hopefully sume ok nnti..aminn..
sepanjang minggu nie aku bad mood skit..serius giler la muka..klu korang tengok pon sure korang larik nyer..hehe..dak class aku pon pelik sebab aku jarang tunjuk2 muka nie..biasanyer aku bising jer tension ke happy ke tetap huhahuha..hehe..nape?ermm..sja jer aku mlas nak senyum..coz kadang2 aku rasa mcm orng2 sekitar aku palastic jer ngn aku..so aku nak wat laa dorng rasa bersalah..jaat x??..hehe..xbaik buruk sangka knn..huhu..

ok2 masuk bab umh lak..ader bad news skit pasal nie..time cuti hari tu aku dah decide nak kuar dari umh sewa skunk nak duk umh len ngan member sekuliah aku..menda nie pon lepas aku pikir betul2..blum sempat aku gtau aper2 kat housemate aku..sorang dak umh aku dah kuar dulu..tiba2 jer..dengar2 ader krisis ngan dak bilik dier..terkejut gak aku biler dpt tau..so tuk bulan depan klu xde yg masuk umh sewa aku skunk nie..kitaorng kena tambah lagi 20 hinggit tuk duit sewa..aku pon sempat laa tengok respon housemates biler ader yg kuar..setakat apa yg aku nampak dorng mcm leh terima jer..tapi xtahu laa hati orng kn mcm mn..dlm situasi skunk aku xsmpai hati laa aku nak gtau or bincang apa2 ngn dorng..klu bleh xnak beban kan dorng..klu aku pilih gak nak pindah skunk..problm aku settle tapi dorang plak yg bakal ader problm nnti..rasa mcm penting diri lak knn..aku rasa mcm kena stay sna lagi kot n aper yg aku dah plan mcm xmjadi jer..tapi xtahu laa kemungkinan akan dtng mcm mn..klu keadaan mendesak aku tuk pindah..aku terpaksa laa tu..

mcm biasa nak kena jawab tagged lagi..kali nie tagged dari akak Seroja Jingga n curik award dari akak Miemiey..hehe..a'ah..nie aku nak ckp skit korang jangan laa tagged aku bnyk sngat..huhu..klu korang nak tagged gak aku xtahu aku mampu nak jawab ke x skunk nie..mn yg aku ingt aku jawab ekk..yg aku lupa nak jawab or xterjawab sorry bnyak2 k..huhu..kat follower2 yg aku xsempat nak ziarah blog korang sorry gak ekk..sibuk skit..cewahh mcm dah raya jer..hehe..Salam..=)

Nama Penuh: cute binti comel
Tarikh Lahir: 09.10.1989
Tempat Lahir: hospital
Tempat Anda Dibesarkan: dibawah ketiak mak

1. Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?
siti..mak aku selalu marah aku kawan ngn dier..coz dier 3taun lagi muda dari aku..tapi tu jer member aku ader time tu..huhuhu

2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?
geng2 ktaorg suke men rebut2 tiang..kat depan umh aku dulu ader umh 2 tingkat xde orng duk..kat sna dah jadi tempat pemainan kitaorng..tiang2 umh tu penuh ngn cap jari kitaorng..huhu

3. Kalau anda bergaduh dengan kawan anda, apakah kata-kata yang anda nyatakan pada mereka?
"xper laa..aku ingt smpai matii..xmo kawan dah"huhuh..

4. Di kawasan manakah yang menjadi tempat faveret anda bermain?
kat umh kosong depan umh aku..kat atas dah citer..~~~

5. Apakah cita-cita anda masa kecil?
nak jadi doktor ader..cikgu pon ader..lawyer pon ader..konon nyer..hihihi

6. Apakah kartun atau rancangan tv yang anda gemari dan masih ingat sampai sekarang?
time tu femes ngn citer Siti Sifir..along tu..tapi aku biasa xleh tengok coz dier main kul 7.30mlm..rules umh aku kna tutup tv kul 7mlm kul 8mlm baru leh bukak balikk klu xmak aku bising..nasib badan..skunk aku suke kumpul comic Detektif Conan..hahaha

7. Makanan ringan apakah yang akan anda borong di kedai?
uishh banyak..ikut perut laa..tapi klu masuk kedai aku suke beli air..kadang2 3 skali aku beli..aku suke sngat minum air bergas..huhuh

8. Nyatakan seorang rakan zaman kanak-kanak anda yang anda teringin sangat nak jumpa sekarang?
siti n da geng laa..malu gak nak jumpa dorng..huhuh

9. Apakah gelaran anda masa kecik?
hehehe....len kali citer

10. Nyatakan seberapa banyak rakan bloger anda yang anda ingin tahu zaman kanak-kanaknya?
adoiii..
anak sepat anak keli,
aku goreng dlm kuali,
hari nie aku baik hati,
xmo tagged saper2 pon lagi..huhu

1. letakkan logo award ini ke blog anda.
yer2 sedia mengikut arahan boss


2. anugerahkan award ini kepada 10 blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra...
nak kena pantun lagi ker??huhu..xyah laa penat sudah..saper2 hambik jer laa..sedekah bulan2 pose nie..huhuhu


3. menyatakan penghargaan ini melalui 'backlink' dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda.

adoi nak kena tulis satu2 ker?banyak sngat..thnx kat saper2 yg sudi singgah blog aku nie ekk..aku hargai korang sume..semoga tuhan merahmati kalian..huhu


4. informasikan penerima award mengenai
award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka

alaaa..xyah laa..ambik jer saper yg rasa tersentuh..huhu..ambik laa ekk..sudi2 jamu kuih ku..huhu

5. berbagi cinta & sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini..

kat akak miemiey sya xtahu yg mn satu yg akak sruh sya ambikk..sya jumpa yg nie paling latest kat blog akak..so sya ambik yg nie jer laa..klu salah sorry..hehe..tima kasih yer.

Monday, August 31, 2009

today is......


Salam merdeka sume..hari nie aku xkuar g mn2 pon..duk umh jer siapkn assgmt n wat keja2 len skit..tapi xde aper nak hairan laa tiap2 taun time merdeka pon aku duk umh jer..xpernah celebrate pon..bukan bermakna aku xcinta kn tanah air ekk..aku minat subjek sejarah time skolah dulu smpai cikgu sejarah aku Sir Kee Hock Lee pun syg kat aku..huhu..nak2 pasal Jepon, PKM, Malaya Union..uishhh dlm poket jer..tapi dulu laa..klu tanyer skunk aku "skit" lupa..huhu..konon nyer

tadi aku ader gak g umh sewa aku jap..g ambik buku nak wat keja..sempat laa borak ngn dak housemate aku..dier kena kuanratin H1N1 hari tu kat Melaka..actually dier demam sebelum dier balik sna lagi..teruk gak laa dier demam time tu..selsema sume ader..balik2 umh dier kat Melaka n then dier g check..terus kena tahan..yg aku heran nyer nape kitaorng yg satu umh ngn dier nie xkena??? alaaa tidak leh cuti..hahahha..teruk x??skunk dah sembuh dah..tadi pun duk sibuk bercerita pasal nie..panjang lebar bercerita..penat mendengar..hehe..

hari nie dlm sejarah gak aku kena paksa jawab tagged nie..tag dari s@yanghasni..adoiii..BILA AKU BERBICARA terjawab laa tagged nie..hahaha..esk dah start kuliah balik dah..uwaa nak cuti lagi..huh~~n hari nie gak aku ngah rindu nie..=(..salamm



1.Kenapa korang rasa korang patut dapat award ini?
>aku xrasa aper2 pon..dah orng nak kasi free..ambik jer laa..rezeki nie..duit raya xnak kasi ker??hehehe

2.Ucapkan penghargaan korang pada sapa setelah menerima award ini?
>thnx bnyk2 terutama skali pada Tuhan..yg memberi kesempatan tuk sya menulis n rezeki tuk parents sya supaya mereka dpt membayar bil stremyx yg sya guna xhenti2..serta juga bil2 electrik..huhu..tima ksih gak kat s@yanghasni yg memaksa sya menerima anugerah nie..sya xmintak di hargai sebegini rupa..huhu..
tima kasih gak pada followers2 sya yg cool..yg sudi mencemar kan page sya nie..thnx bnyk2..huhuh

3.korang wajib bagi 10 orang penerima award pulak?
>adoiiii..nie yg aku lemah nie..
anak cina mkn pengat,
mkn pengat dlm perahu,
saper2 yg teringin sngat,
ambik jer laa tanpa sengan silu..

Friday, August 28, 2009

kidnap me?huhu


Salam..selamat berpuasa..bulan nie hari2 ucap benda sma kat sume orng..xjemu pon..besh lak..selamat berpuasa..ucap lagi nie..hehe..skunk aku ngah cuti..hari selasa start kuliah balik..syok!!xyah tengok muka yg sma tiap2 hari..hehe..cuti2 nie aku xde laa story yg berat2 sngat sume masalah settle klu cuti..hehe..aku juz nak share skit jer laa benda yg aku xpernah share kat blog aku nie n kat "kaunter aduan" ku..huhu..

benda nie jadi sem lepas..mlm seblum final exam aku bermula..esk nyer first paper aku..chemistry..petang tu otak aku punyer laa serabut..yer laa risau nak exam..soklan2 past years pun makin memening kan pala aku..xhafal lagi benda2 yg nak kenal hafal..time tu lak "kaunter aduan" aku nie wat xtahu lak kat aku..diam jer xkasi support pon..aku tau laa dier bz ngn keja..tapi langsung xmsg aku..baru nak ngadu..sedih tul..sob2..petang tu baru aku received msg dari dier..tu pun sempat borak jap jer n then dier ckp dier penat..nak tido..memberontak laa aku time tu..majuk laa konon nyer..huhu...mlm tu smbil aku study aku tunggu dier pujuk aku..xpujuk2.. huh~~dah laa msg aku xberblas..geram2...aku lak jenis yg pikir banyak..dah aku contact xdpt2 mcm2 benda yg aku pikir..aku jer tahu aper dlm pala otak aku time tu yg aku xmampu nak terangkn skunk..

tepat kul 12 mlm aku masuk tido..msg dier dulu sblom tu..pon dier xreply..dlm kul 3 pagi aku terjaga..time tu ader satu perasaan yg aku xpernah rasa seumur hidup aku..hati aku sakit time tu!!!aku try pikir benda2 positif..kawal mental aku..tapi xleh..gagal..dlm pala time tu duk pikir..perasaan aper nie??..first time aku rasa mcm nie..aku pejam mata aku kuat2 aku nak tido..esk aku nak exam lagi..tapi aku xleh gak nak tido..mcm orng giler aku rasa time tu..pusing situ xkena sini xkena..pastu aku terus bangun solat hajat..aku doa aku leh "jumpa" dier sebelum aku masuk dewan..aku naik atas katil aku berdoa yg sma lagi..lepas dari tu alhamdullilah aku bleh lelap..xsmpai 10minit..fon aku berbunyi..waaaaaaaaaa!!!happy gilerr..rupernyer dier tido mati dari petang tadi...adeii..aku lak mcm orng giler jer tunggu dier..

aku pon citer laa kat dier aper yg jadi tapi aku xckp dier ader kaitan..aku juz citer aper yg aku rasa jer..dier ckp aku nie bnyk pikir sngat..smpai skunk pon dier xtahu hal sebenar nyer..malu ehh nak citer..jadi nak giler sebab benda mcm nie..huh~~..esk nyer aku ingtkan diri aku..aper yg jadi tu cuma mainan syaitan tapi aku xnafikan lepas tu aku anggap dier len skit..len?haha..dah seminggu dier xsihat..cepat sembuh..nak terbang sma2..hehe..tu jer..ader satu tag aku xreply lagi nnti laa ekk..Salam..=)

Wednesday, August 26, 2009

exhausted


Salam..selamat berpuasa tuk hari ke 5 sume..hehe..masuk update blog lagi..nak luah perasaan skit nie..huhu..minggu nie aku bz sngat2..penat..xcukup rehat..stress..menci..menyampah..mcm2 ader..uwaaaaaa!!!!aku g class hari isnin hari tu aku dimention kn aku akan ader 2 test keesokan hari(selasa)..rasa nak terjun bangun jer time tu..huhu..dah laa class hari tu smpai petang..tuhan jer laa tau mcm mn..tertekan giler..balik2 jer class ngn penat nyer aku bukak buku..xtido mlm gak laa aku dibuat nyer..adoiii

esk nyer..aku masuk2 jer class math lecturer wat quiz mengejut lak..alamak!!!weiii xsian aku ker??huhu..ngn pertolongan member2 aku leh jawab ngn cemerlang nyer..hahaha..test pertama lak..alhamdulillah..sume ok..test kedua..paper biology ..hampeh..hancur..otak aku kosong..asal sume aku baca xnak kuar..sakit atii..sedihhhh..xmo belajar dah nak kawin..huhu=(...aku pon balik laa umh kul 10 mlm ngn hati yg duka..sob2..pas mndi terus basuh baju yg satu baldi xbasuh..hehe..on9 jap..n then tido tanpa tekanan.. fuh~~besh giler..sebab smlm aku penat..hari nie aku wat mogok besar-besaran..sume class hari nie aku poteng..terus balik umh(parents)...tido sepanjng hari..skunk ngah pikir esk nak masuk class ke x..hehe..

ok2 fullstop now aku ter'paksa' blas tagged dari akak seroja jingga..tq yer kak sudi nyusah kan sya kasi tagged nie..penat nak jawab nie..hehe..thnx gak kat cinta lea ixora sudi kasi award..syg korang sume..salamm..=)


1.ape yang anda lakukan 2 jam yang lalu
>bukak pose..tengok tv..sebab mogok mlas nak wat aper2..hehe

2.nyatakan 3 bende yang anda rasa orang lain tak suka buat,...tapi anda suka buat
>uish...orang2 xnormal jer nie wat keja benda nie..aku normal lagi..hehhe

3.nyatakan 3 bende tentang semalam
>aku penat giler
>aku stress
>aku xnak smlm berulang lagi..xnak..xmau..xsnggup..!!

4.siape kah boyfren /g.fren pertama anda
>donald trump..haahah dlm mimpi..huhu

5.Anda pernah berkahwin?
>kawin xpernah..tapi somi dah ader...(blushing)

6.Anda suka..
>online..hehe...smpai mata ku jadi rabun jasa online..huhuhu

7.anda benci..
>aku menci biler orng pikir benda2 buruk pasal aku..aku menci sebab aku xkan senang ati..huhu

8.tempat yang selalu anda pegi dan nyatakan kenapa
>adeii..tempat paling "besh skali"..class laa..dah terpaksa..huhu

9.kereta feveret anda ialah..
>keratapi...huhuhu

10.nyatakan sebab kenapa kereta itu menjadi pilihan
>sebab skali baru pernah naik..tu pon time kecik2..hahahaha

11.jenama peti ais yang anda suka..
>uish peti ais pon nak tau ker?ermmm...electrolux..nie jer yg umh aku pakai dari aku kecik smpai besor..huhuhu

12.cuba check wallet atau purse anda..berapa kah duit syiling yang anda ade..duit kertas tak yah cite
>alaa wallet jauh laa...mlas nak g check..hehe

13.apakah anggota badan anda yang paling anda suka dan nyatakan kenapa..hehehe
>tangan..sebab orng ckp tangan aku lembut..hahahha..

14.saya tak reti..(nyatakan 3 )
>ckp jepon..
>bawak aper2 kederaan..
>xreti nak luah pasaan..huhu

15.benda yang paling anda sayang
>my lappy...dunia ku disini..heheh

16. 5 rakan untuk di tagg
hehehe..aku nyusah kan saper ekk
>cencaluk...
>awend
>cinta lea ixora
orng2 terpilih..sila laa ambik yer..heheh


Sunday, August 23, 2009

history of myblog...!!!


Salam ramadhan sume..dah nak masuk 3 ramadhan dah..cepat nyer rasa..dah 2 hari aku solat terawih kat umh sebab mak aku xberape nak sihat..mak aku imankn..jgn ckp solat kat umh xde khutbah..aderrr..setiap lepas 2 rakaat lak tu...adeiii...huhu..biasa laa kitaorng adik beradik nie kn bnyak men time wat ibadah tu yg kena basuh tu..hehe..tapi yg kelakar nyer lepas tu..mak aku nie lak wat silap..ngntuk kot..huhu..solat 2 rakaat dier nak up kan 3..kitorng lak leh gelak kn dier..bukan sekali benda tu jadi tapi 2 kali...kena solat balik..huhu..

ok2..close story pasal tu..aku masuk nak jawab tag dari Kuina..pasal kenapa aku berblog!!! ermm..menarik gak..hehe..mula2 aku nak citer mcm mn blog aku terhasil..kot2 laa ader orng nak tahu..huhu..sebenarnya dah lama dah aku teringin nak ader satu tempat function as my diary tapi angan2 jer time tu..huhu..sblom aku start xtif berblog nie..aku ader join chatting mcm2 tempat gak laa aku masuk..kat sna dorng suke exchange link2 blog..fs..ms..ym kat situ laa aku kenal pasal blog..sebab selalu masuk blog dorng..mcm besh jer tengok dorang citer2..tengok dorng men tag2 orng nie..hehe..jari aku pon terus klik sign up kat atas tu...seingat aku..aku xambik masa yg lama tuk crete blog aku..sume ilham dtng time tu gak.. mcm nama blog..nama profile..layout sume..sma ngn aper yg korng tengok skunk..aku xpernah ubah aper2 pon lagii..hehe..

kenapa aku berblog??time tu ader satu sebab jer nape aku berblog..aku nak jadi kn blog kaunter aduan aku..hehe.. aku nie jenis yg byak pendam..aper yg aku suke..aper yg aku xsuke..sume aku simpan sorng2 coz aku xmampu nak luahkn..huhu..so aku xkisah pon..blog aku cantik ke x..ader orng baca ke x..aku xduli sume tu..yg penting aku leh tulis aper yg aku suke..sebab tu laa smpai skunk member2 aku mintak link blog aku..aku xkasi..sebab sume aku citer kat sini all bout me n people around me..kat sini aku xnak jaga ati saper2..aku nak type aper yg aku suke jer..n citer aper yg aku rasa mengenai situasi aku..klu dorng terbaca aku takut dorng sentap lak..tapi hakikatnyer.."biler aku mula menulis aku xmampu lagi menipu"..salam..dah xde utang dah=)

Saturday, August 22, 2009

Marhaban ya Ramadhan..



Salam...selamat berpose sume...wahh happy nyer masuk bulan pose balik dah..alhamdulillah umur still panjang tuk rasa pose dlm taun nie..aku nak update blog dari smlm lagi nak wish tuk sume selamat berpuasa tapi xsempat..bz sngat skunk..smlm ader test..2 paper lagii u..huhu..balik2 test terus wat assgmt..nie baru selesaii..huhu..bulan pose nie pon test2 still berjalan seperti biasa..adoiii..nak wat mcm mn dah nasib bdan...nasib laa bulan pose nie xde lab..klu x lagi laa penat..huhu..

xcited nie biler dah masuk bulan pose..coz jln citer hidup sesorng pon akan berubah selama sebulan..xsma mcm hari2 biasa dah..sma laa mcm aku..hehe...pagi bgun sahur..petang g bazar ramadhan..n then bukak pose..pstu solat terawih..walupon jarang..hehe..tapi seronok laa tengok pusu2 orng wat amal..sejuk ati..huhu..aku biasa tiap2 taun sebolm start pose..konon nyer pasang niat bulan pose nie nak kutip bnyak pahala laa..tup tap tup tap...hampeh jer tinggal..huhu..taun nie pon xterlepas dari angan2 aku..tapi biler mak aku ajak g solat terawih smlm aku xnak join lakk..hehehe penat laa aper laa..teruk knn bukan setan lagi nie hasut..ish ish ish...tapi insyaallah laa..aku nak kutip sebnyak mn pahala2 yg aku mampu...klu xcukup lagi aku ragut yg orng len punyer...hehehe..ok dat all for today..Selamat menjalani ibadah berpuasa..dan ibadah2 len tuk sume pembaca blog aku..thnx kat akak Miemiey sudi kasi kad nie..sorry kat Kuina xsempat nak balas tag lagii..hehe..nti blas k..Salam..=)

Sunday, August 16, 2009

a light at da end of tunnel??


Salam sume...masuk update blog walaupon ngah bz giler skunk nie..lately nie pon kesihatan aku xberape nak baik..sakit pala leh katakan hari2 dah aku rasa...gastrik dah kot..pagi tadi pon aku rasa nak muntah2..aku lak selagi xmkn ubat selagi tu laa pala aku nie sakit..mcm tu gak kaki aku nie..huhu..dah xleh nak lari dari paracetamol dah..adehh..sian kidney aku..hehe..minggu nie lak duk mendap laptop jer... wat assgmt pasal html coding yg xde kena mengena ngn cos aku langsung..nak kena submit hari khamis nie lak tu..lagi laa wat aku cepat sakit pala..pasal projek biology pon xsentuh lagi nie...pon hari khamis nie gak nak..huwaa..sob2..!!!

minggu nie gak lecturer sume pakat nak wat test..coz xnak wat time bulan pose nnti..ingt kitaorng robot ker??robot pon leh mati sendiri klu mcm nie silap2 xleh guna terus..huhu..pasal umh sewa..seblom nie aku xpikir sngat pon konon nyer aku xnak beban kan otak aku nie laa..tapi hari nie perasaan aku kuat..sruh aku pindah umh..duk ngn member sekuliah..aku penat laa ngn keadaan life aku skunk yg xteratur nie.. aku duk pikir2 lembu klu terikat kita leh tengok tali dier..manusia lak boleh terikat tanpa ader tali..lagi terukk dari lembu..so aku xnak laa situasi tu mengikat aku..aku nak wat keputusan biar menda tu baik tuk aku jer tanpa pikir orng len..leh?tapi aku still xwat keputusan lagi..hehe...ok2 tu jerr tuk kali nie..thnx ekk kat yg sudi kasi pendpt..salam..=)

Tuesday, August 11, 2009

dis way or dis way???huhu


Salamm..huh~~penat..balik2 class pas mndi terus on laptop nie..mcm biasa laa tu laa keja aku...bz ke xbz ker xleh nak berpisah ngn lappy nie..hehe..skunk nak share story skit..huhu!!..dlm minggu nie aku asyik duk berulang alik jer dari umh aku(parents) ke kolej...smpai housemate aku pon naik heran kot2 laa aku nie bermasalah ngn dorng ke..ader xpuas hati aper2 ke..yer laa selalu xnmpak muka kat umh..hehehe..actually xde aper2 pon..minggu nie xbz ngn quiz sngat..so aku ambik kesempatan laa berehat kat umh sendiri..lagipon senang skit aku nak g class..ader yg antar n ambik..hehe..

hari tu aku ader laa duk lepak2 ngn 2..3 orng housemate aku..dak2 junior..dorang ckp laa..aku nie ssh nak tengok duk kat umh..selalu balik jer..klu ader pon duk dlm bilik...x tengok tv... xg lepak2..shopping2 ngn dorng pon..hehe..so,aku terima jer laa..mmg betul pon aper dorng ckp tu..rutin aku hari2..pagi aku g class...balik plak petang..pastu lepak dlm bilik jer ngn lappy xpon klu rajin skit..study lah..huhu..n then tido..pagi esk nyer g class balik..tu jer aku tau..borink kan?!!!huhu..tapi kat hostel dulu pon aku mmg mcm nie...bnyk duk dlm bilik jer..tapi mybe klu duk satu umh len skit kot..dorng nak rasa kasih syg aku..hahaha..so smlm aku spend time laa ngn dorng..ambik ati..hehe

smlm ader member aku nie..satu kuliah ngn aku..ajak aku duk satu umh ngn dorng..sebab sorng dak umh dorng dah kuar..so dorng nak carik orng baru..dorng ajak aku pon sebab dorng tau aku nie ader prblm skit pasal transport n member tuk g class..sebab sume dak2 housemate aku x satu kuliah ngn aku..kat umh aku nie lak agak xselamat jgk laa tuk aku g class sorng2..huhu..aku pon dlm dilema nak join ke x.. klu aku ikut..xkan nak tinggal kn member2 yg dah duk 4sem ngn aku nie..kitaorng pon dah masak ngn perangai masing2..dah tau aper yg suke aper yg xsuke..dorng pon mybe dah knl aku nie mcm mn..pastu nnti nak kena seumh ngn orng2 yg berperangai baru lagi..nak kena knl sorang2 balik lagi...mcm mn klu aku xsuke ngn dorng??..tapi klu aku x ikut..smpaii biler aku nak mcm nie??..klu ader class or lab yg mlm2 yg housemate aku xterlibat mcm mn?..kang ssh lak...aku kena pikir pasal aku gak..knn.. tapi member2 pon peting gak bagi aku.. wat msa skunk nie aku xdiscuss ngn saper2 pon lagi pasal nie..diam2 jer..so aku nak mintak pendapat korang dulu..aku takut gak aku silap wat keputusan ker nnti..mcm mn ek??..=)

Saturday, August 8, 2009

be a better..


Salamm...update lagii!!!..alhamdulillah sngat2 mood aku skunk back to normal dah..virus H2N2 dah ilng kot..hehehe..thnx kat member2 sume yg sudi kasi semngat k..minggu nie aku bz sngat2...mcm2 benda nak kena siap kn mybe tu laa yg wat otak aku dah xsempat nak pikir aper2 lagi kot..ader baik nyer gak bz nie xyah nak pikir benda len..huhu..aku turun pagi2 lagi dari umh balik lak nak2 senja baru smpai..wat 2..3 keja dlm satu masa mn nak prepare tuk quiz n test lagi..nak siap kn projek lagii..balik2 jer tuhan jer tau penat tu..tapi aku rasa seronok n mampu nynyi dengan merdu nyer dlm bilik air smbil mndii...huhu..sebab mood dah ok..dah mula xpikir benda yg bukan2..dah mula focus balik..aku happy sngat..syukur..hihihi

skunk aku ngah try nak menten kan mood aku nie nak berubah skit konon nyer laa..hehe..tangani stress..cewahh..huhu..aku klu bleh xnak rasa tertekan mcm hari tu dah...seksa sngat weii sakit yg xde orng nmpk nie..huhu.. aper2 pon aku percya aper2 masalah kiter sume mula lagi aper yg kita pikir pasal masalah tu..sejauh mn kiter pikir masalah tu membebankn kiter.. benda nie lagi kiter layan lagi wat kita hilang arah..lagi kita try cari jawapan lagi kita xjumpa..so biar jer..xyah pikir sngat..tu yg aku nak try buat..think positive n tenang2 kn diri jer dlm aper2 situasi pon..aku pon nak avoid dari duk sesorng2 takut terpikir lagii menda bukan2..dekat kn diri ngn tuhan bnyak2 berdoa..semoga aku leh wat sume tu...aminn..=)

#thnx n sorry kat sume member2 chatez yg sudi kasi smngt n yg ada tersentap sepnjng aku dilanda virus nie..huhu..

Monday, August 3, 2009

vegetate!!!!!


Salamm...huh~nak ngadu skit..wah panjng nyer hari nie bagi aku..balik class jer tadi aku muntah2..masuk angin kot..yer laa dari petang smlm smpai petang tadi aku xambik makanan berat pon...xsempat..bz ngn kuliah lagi pikir pasal projek biology aku lagii!!! ermm xpernah2 aku xmkn smpai mcm nie..slim laa nti..huhu.. hari nie mcm biasa aku teruskn laa hidup aku selepas cuti seminggu..sma jer xberubah pon..adehhh!!!..

Pasal life aku yg borink nie...hari nie aku ader mintak tolong gak laa member2 aku kasi support kat aku..pujuk ati aku nie..aku xselesa ngn keadaan aku skunk nie duk ngan tension jer..smlm pon aku rasa mcm nak nangis jer..klu nak ikutkn xde aper sebab besar pon..mybe aku bnyk pikir sngat kot..smpai benda2 kecik pon aku pikir giler2...serabut laa..aduiiii!!!..skunk aku nak g class mcm satu pressure lak..biler dah masuk class rasa melayang jer..aper2 pon xmasuk dlm pale...pasal projek2 aku xambik kisah..aku rasa mcm xnak ambik tau pasal aper2 pon..mcm hilang semangat jer..first2 aku ingt biasa2 jer tapi rasa mcm makin kronik jer..virus baru ker??H2N2 kot..huhu..kadang2 aku pelik nape orng seronok sngat...duk gelak2..aku lak xrasa nak gelak langsung..dlm pala otak aku nie mcm2 aku pikir....nape ekk??nape aku xhappy?huhu..pening aku carik jawapan..kasi aku semngat guyss..mcm mn nak let go kn sume dlm pala aku nie..??quiz n test pon dah mula nak start dah nie..mcm xready jer..=(..

Thursday, July 30, 2009

i jump..u jump????~~~~


SAHABAT
Andai hari ini aku terlalu gembira,
sedarkanlah aku dgn amaran2 Allah

Andai ku bersedih tanpa kata,

pujuklah aku dgn tarbiah Pencipta
Andai ku lemah tak berdaya,

ingatkanlah aku dgn kehebatan syurga
Andai antara kita ada tembok yang memisahkan,
ajaklah aku meleraikan segera...
Andai pernah hatimu terluka,
luahkanlah agar aku berubah...

& Andai esok ku lena tanpa terjaga...
iringilah lenaku dengan kalungan doa n fatihah...

berjanjilah SAHABAT..

Ukkhuwwah kita utk selamanya......
Insya'Allah


..jua Al-Fatihah..buat sahabatku yg telah menemui pencipta..mg rohmu tenang disana....

salamm...update lagii!!..mood happy dah ilang..mood sedih2 lak..adeiii..pagi2 lagi aku dah duk layan utube..jumpa lak madah nie time ngah jiwang2..hahaha..tersentuh lak..walupon aku pernah ckp sebelum nie bagi aku sahabat sejati xpernah wujub sma skali tapi..bohong laa klu aku ckp aku xnak sahabat sejati yg bleh share susah senang walupon aku bukan jenis yg suka luah perasaan depan2.. tapi hakikatnya sume yg hadir dlm hidup aku datang ngn pergi jer..xlebih dari teman bergelak ketawa..mybe aku blom jumpa lagi kot..or xkan jumpa...hehehe..aper2 pon aku tetap kan buat baik kat sume orng selagi terdaya..kot2 ader yg nak ingat gak aku biler aku dah xde nnti...baik nyer anak saper laa nie..huhuhu..semoga Allah berikan kekuatan n merahmatiku...aminn..=)

Monday, July 27, 2009

du du du..papapa oooo lalala yeahh!!!


salamm sume..ngah ader mood nak update blog nie...yer laa ngah cuti laa katakan..hehehe..H1N1 flu nie kasi rahmat gak laa pada aku smpai uitm pon tutup nie..hehehe..leh laa aku rest kan minda aku yg serabut 2..3 minggu nie..skunk aku ngah rasa betapa indah nyer duk umh...hahahha..besh woo!!..balik2 umh abg aku pon ader...time nie laa dier nak cutii...alaa kaco line tull..tapi ok gak bleh sruh dier belanjer2 mkn besar..ngah xde fulus nie..huhu..xde aper pon aku nak share..juz nak drop something jer to show im happy now...huhuhu..

hah!!terkejut gak kn... pasal Yasmin Ahmad meninggal sebab strok..teringat plak pasal iklan2 dier..yg paling aku ingat..cute jer.."Kenapa sya suke rumah sya???...kenapa sya suke rumah sya..sebab rumah sya BEST"....hehehe..semoga roh nyer dicucuri rahmat..al-fatihah..ok nnti citer2 lagii...daaa...salamm..=)

long tag from not taller enough girl..hahahahha

WHAT WAS YOUR:
>Last beverage: air kosong jer..time sahur..uhuk2
>Last phone call: member lama...tanyer ngah cuti ker...huhuhu
>Last text message: tido yerr...(blushing)...hahahhaha

>Last song you listened to: Bliz..mimpi yg mati..indie babe...huhuhu
>Last time you cried: uishh..2..3 hari lepas terharu cutii...H1N1 flu is great..hehehe


HAVE YOU EVER:
>Dated someone twice: erm...no i guess.
>Been cheated on: my life~~~huhu
>Kiss someone and regretted it: uishhh..biler kiss xpernah nyesal..gataiii
>Been depressed: sper yg xpernah depressed??...bleh skodeng mcm tu..
>Been drunk and threw up: dat not me..eiiii

LIST THREE FAVOURITE COLOR:
>Purple...black..mukan black mentor tu ekk..uwekss

THIS YEAR HAVE YOU (2009):
>Made new friends: hope so..dream to meet people dat i can call fren
>Fallen out of love: huh~~..xde orng nak..huhu
>Laughed until you cried: ade2...
>Met someone who changed you: i have..
>Found out who your true friends were: nope~~~
>Found out someone was talking about you: ader ker??saper baik ati sngat tu..hhuhu
>Kissed someone on your friend's list: not yet...if u wan it kidnap me laarh..
>How many people on your friend's list do you know in real life: no one..(smbail nynyi2)
>How many kids do you want?: the most is four..sakit woo..nak lebih2 beranak sendiri laa..hehe
>Do you have any pets?: yes i have..miow2..
>Do you want to change your name: ya..to paris hilton..heheh
>What did you do for your birthday: sleep!!!
>What time did you woke up today: 5 something..sahur..nak pose dah nie..huhu
>What were you doing at midnight last night: on9..dat my world..~~~P
>Name something you CANNOT wait for : semester break..cuti2..
>Last time you saw your mother: this morning..before she going to work..huhu
>What is one thing you could change about your life: me..~_~
>What are you listening to: nothing
>Have you ever talked to someone named Tom: of course..tom cruse..i dont no how to spell it..sah2 aku tipu..hahah
>What's getting on your nerves right now: nothing can make me lose control..hahhaha..right now laa..heheh
>Most visited webpage: blogspot..im blog walking..so watch out~~
>What's your real name: tutttt
>Nicknames: yorookino..edosgawa..yuns
>Relationship status: single..i guess..heheh
>Zodiac sign: libra power..power ker?huhuh
>Male or female: a cute girl k...hihi
>Primary school: RR primary scholl...
>Secondary school: CE Secondary School...teruk aku nie!!huhuhu
>High school/college: ouh. tempat paling 'fun' skali
>Hair colour: black...hitam tu menawan..huhu
>Long or short: long..
>Height: uishh like a model babe..huhu
>Do you have a crush on someone: ya..but they dont like me..ouhh bradd pitt..why??huhu
>What do you like about yourself?: i hope have something dat i should like it..but nope..~~
>Piercing: hah?
>Tattoos: kurap bnyakk...hhuhu
>Righty of lefty: righty..

FIRST:
>First surgery: ader ker??huhu
>First piercing: not remember maa!!
>First best friend: a girl..
>First sport you joined: netball kot..huhuh
>First vacation: ganu...hahahah
>First pair of trainers: entah..huhuh

RIGHT NOW:
>You're doing: this tag..menyusah kan toll..
>Drinking: pose orng ckp...adeiiii
>I'm about to: answer this tag lorr...
>Listening to: love story..huhu
>Waiting on: a bed time..huhu

YOUR FUTURE:
>Want kids?: of couse laa..mummy..huhu
>Get married?: a.s.a.p..if i can..huhu
>Career?: some job dat make me happy..huhu

WHICH IS BETTER:
>Lips or eyes: eyes...uwesk
>Hug or kisses: Huggies....nak pelok skit..alalalal
>Shorter or taller: taller like me...hhuhuh statement!!
>Older or younger: depends...
>Romantic or spontaneous: uishh...22 pon bleh..huhu
>Nice stomach or nice arms: stomach maa..huhu
>Hook up or relationship: relationship..i trying damd hard to avoid something dat related bout my feeling nie...huhu
>Trouble maker or hesistant: yg jaat2 xmo..

HAVE YOU EVER:
>Kissed a stranger: giler ke aper??huh~~
>Drink hard liquor: never ever..huhuh
>Lost glasses/contacts: not..
>Sex on first date: ingat tuhan lagi nie..
>Broken someone's heart: mybe...sorry ya..!!
>Been arrested: wo wo wo..mak aku xngaku anak nnti..huhu
>Turned someone down: ermmm...
>Cried when someone died: several time..
>Fallen for a friend: Nope.

DO YOU BELIEVE IN:
>Yourself: sometimes..
>Miracles: ya...tuhan tu ader..
>Love at first sight: dunno...
>Heaven: With no doubt!
>Santa claus: nope..believe Allah only
>Kiss on the first date: berani cuba larhh..huhu
>Angels: ya..everywhere..

ANSWER TRUTHFULLY:
>Had more than 1 gf/bf at one time: wooo..im loyal babeh..
>Did you sing today: hahaha...wat konsert besar-besaran lagi nie..hehehe
>Ever cheated on somebody: when i must do it..sorry..
>If you could go back in time, how far would you go?: entah laa..
>If you could pick a day last year and relive it, what would it be: waaaaaaaaa...xtahu..nape tanyer benda yg xkan kembali dah..huhuhu
>Are you afraid to fall in love: mybe..kedebuk..huhu

There are 99 question and this is no 100: Post this as 1oo truths and randomly tag 25 people.
>xmo..long tagg nie xbaik nyusah kat orng...jgn wat lagi weiii...kes dera nie...
tapi aku nak kasi satu nama jer..MIEYSA...ambik niehh...huhuh

Monday, July 20, 2009

alone~~


salam guys..lately aku agak bz ler xleh nak update blog sngat..mcm2 benda nak kena pikir..serabut pala otak aku nie!!.. dari first week sem baru smpai skunk agak xbesh bagi aku...big prblmm bagi aku..dlm pala otak skunk duk pikir mcm mn nak g kolej..yelaa umh sewa aku ngn kolej agak jauh..yg same group ngn aku pon xduk skali..so aku sensorng laa..aper2 pon aku kena settlekn sendiri pasal transport nie..xnak laa mintak tolong orng len..menyusah kn plak...xkan ader orng nak korban kan diri or kesenangan dier tuk kita kann..member sejati?bagi aku xwujud sama skali huhuhu~~~..tapi aper aku leh ckp skunk mende nie mmg xsettle lagi laa..aku pon xtahu nak wat aper..aku ader mintak ngn parents aku..aku nak mintak transport tapi parents aku xleh kasi kot..yer laa aku bukan tau naek aper2..adeii bodoh betoll laa..!!!

pasal umh sewa?ok laa sume ok..umh sewa mcm hotel jer bagi aku..rutin aku hari2 g kuliah pagi..balik petang..penat..tido..n then g kuliah balik..huhu..since aku duk umh sewa nie..aku xde kuar g mn2 pon juz mencapak jer kat umh sewa...xde masa la tuk sume tu..balik2 jer ngn muka penatt..rindu lak nak duk kat hostel...hehehe...ok laa..baru2 nie aku ader gak g holiday kat perak...bukit merah...member yg ajak duk merayu2 sruh g..tapi ok laa bleh gak lari dari serabut pala aku nie..bagus laa aku pon dah penat nak pikir pasal benda sma jer..not bad laa..have fun gakk..kitaorng sewa keta 2 bijik..6 orng yg g termasuk aku..mcm2 benda gak jadi dlm perjalanan kitaorng tu..happy..sedih..takut sume ader..pengalaman laa tu..hehehe..skunk lak aku duk bz pasal projek biology aku nie..sem nie kena wat 2 projek dlm group..buat masa nie aku xberape nak suke ngn group aku...woow bnyak masalah aku skunk.!!!!..ohh my GOD..

Bagi aku idup aku agak borink laa skunk..tapi ader orng ckp ngn aku..kita yg mencorakkn idup kita sebenarnyer..happy ker..borink ke..sedih ker idup tu..sume tu kita yg lakar benda tu..juz create ur life...tapi xmudah gak akal aku nak kawal sume pasaan nie..mcm mn nie??
k laa..len kali sembang lagii...salamm...