Tuesday, August 11, 2009

dis way or dis way???huhu


Salamm..huh~~penat..balik2 class pas mndi terus on laptop nie..mcm biasa laa tu laa keja aku...bz ke xbz ker xleh nak berpisah ngn lappy nie..hehe..skunk nak share story skit..huhu!!..dlm minggu nie aku asyik duk berulang alik jer dari umh aku(parents) ke kolej...smpai housemate aku pon naik heran kot2 laa aku nie bermasalah ngn dorng ke..ader xpuas hati aper2 ke..yer laa selalu xnmpak muka kat umh..hehehe..actually xde aper2 pon..minggu nie xbz ngn quiz sngat..so aku ambik kesempatan laa berehat kat umh sendiri..lagipon senang skit aku nak g class..ader yg antar n ambik..hehe..

hari tu aku ader laa duk lepak2 ngn 2..3 orng housemate aku..dak2 junior..dorang ckp laa..aku nie ssh nak tengok duk kat umh..selalu balik jer..klu ader pon duk dlm bilik...x tengok tv... xg lepak2..shopping2 ngn dorng pon..hehe..so,aku terima jer laa..mmg betul pon aper dorng ckp tu..rutin aku hari2..pagi aku g class...balik plak petang..pastu lepak dlm bilik jer ngn lappy xpon klu rajin skit..study lah..huhu..n then tido..pagi esk nyer g class balik..tu jer aku tau..borink kan?!!!huhu..tapi kat hostel dulu pon aku mmg mcm nie...bnyk duk dlm bilik jer..tapi mybe klu duk satu umh len skit kot..dorng nak rasa kasih syg aku..hahaha..so smlm aku spend time laa ngn dorng..ambik ati..hehe

smlm ader member aku nie..satu kuliah ngn aku..ajak aku duk satu umh ngn dorng..sebab sorng dak umh dorng dah kuar..so dorng nak carik orng baru..dorng ajak aku pon sebab dorng tau aku nie ader prblm skit pasal transport n member tuk g class..sebab sume dak2 housemate aku x satu kuliah ngn aku..kat umh aku nie lak agak xselamat jgk laa tuk aku g class sorng2..huhu..aku pon dlm dilema nak join ke x.. klu aku ikut..xkan nak tinggal kn member2 yg dah duk 4sem ngn aku nie..kitaorng pon dah masak ngn perangai masing2..dah tau aper yg suke aper yg xsuke..dorng pon mybe dah knl aku nie mcm mn..pastu nnti nak kena seumh ngn orng2 yg berperangai baru lagi..nak kena knl sorang2 balik lagi...mcm mn klu aku xsuke ngn dorng??..tapi klu aku x ikut..smpaii biler aku nak mcm nie??..klu ader class or lab yg mlm2 yg housemate aku xterlibat mcm mn?..kang ssh lak...aku kena pikir pasal aku gak..knn.. tapi member2 pon peting gak bagi aku.. wat msa skunk nie aku xdiscuss ngn saper2 pon lagi pasal nie..diam2 jer..so aku nak mintak pendapat korang dulu..aku takut gak aku silap wat keputusan ker nnti..mcm mn ek??..=)

44 comments:

  1. ikut kata hati dik....& fikirkan mengikut keselesaan adik..itu yg benar....

    ReplyDelete
  2. x salah utk mencuba yg barukan, try ler duduk seminggu dua dulu dgn member sekuliah tu, kalau ok terus pindahlah, kalau x ok duduk balik rumah lama he he (boleh pakai ke idea aku ha ha)

    ReplyDelete
  3. to mia-ina..
    klu hati nie bleh berbisik kan besh..
    ckp yg benar jer..huhu..
    keselesaan?
    klu selasa dlm nak g class mybe ngn member kuliah..
    klu selasa dlm pergerakkn..huhu..ofcouse laa ngn member yg dah kenal lama..=(

    ReplyDelete
  4. to cencaluk
    hehehe...sewa saper nak bayar??
    nak tolong?huhu..
    takut gak nak wat mcm tu..kang ader yg terasa lak nntii..huhu

    ReplyDelete
  5. alamak lupalak ade sewa ha ha, kadang2 hidup kita nie penuh dgn pilihan, sama ada kita pilih ikut hati atau akal he he. kadang2 pilihan yg kita buat tu memang akan menyakitkan perasaan, tapi kalau itu pilihan yg terbaik y not take a risk (senang ckp kan,nak buat susah ha ha)

    ReplyDelete
  6. hahaha..
    mmg susah...huhu
    kita pon xpasti pilihan yg bakal kita wat kita xkan nyesal nnti...
    klu salah pilih mcm mn?ssh...xsesenang tu..huhu

    ReplyDelete
  7. huhuu..cam besh je idea cencaluk tu..huhu.sewa sminggu tabley ke?(nape idea ku cam ngarut lak nih...)..huhuh..bg ak kan..keselamatan tu penting..huhu...

    ReplyDelete
  8. cuba laa dulu.. mana tau selesa laa pulak..

    ReplyDelete
  9. to awend..
    besh??huhu klu bleh 22 tempat aku nak sewa..
    hehehe...tapi bnyak ke duit aku??hahahha..

    ReplyDelete
  10. to sis nita..
    ermm..
    cuba?mcm mn nak cuba?
    klu dah pilih xleh nak patah balik dah rasa nyer..huhuh..

    ReplyDelete
  11. to caluk@cencaluk
    huhuh..klu duk sna n then xsuke xkan nak dtng duk sini lak..aper housemate ckp nnti..
    kang elok2 jadi masam2 muka lak..=(

    ReplyDelete
  12. tak payah pindah. kawan2 lama dah serasi. kalo join geng baru.. entah apa plak kerenah dia org. baik x payah.

    ********************************
    Berita baik bagi kita umat Islam dalam menangani wabak H1N1.

    Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain "Gunakanlah Habbatus Sauda" kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

    Ini adalah ikhtiar kita. Belilah apa2 jenama Habbatus Sauda dan amalkannya SEKARANG!!
    _______________________
    View Profile: Rantong™

    ReplyDelete
  13. yerrr betul tu
    tapi sya gak yg ssh nnti..
    hari2 duk pikir pasal transport..
    huhu..xtahu laa mcm mn..

    ReplyDelete
  14. edo.. ko duk jer ngan sesape yg ko dh selesa ..
    tp x slh plak kalo cuba ubah suasana duk ngan kengkawan lain..
    x pun ko duk jer ngan parents ko.. lg sng de org hntr ngan jemput.. heheheh

    ReplyDelete
  15. huhuhu..
    aku ingat mcm tu gakk..
    tapi ssh klu aku nak study,,
    aku nie kadang2 melayang dlm class..
    klu test quiz,,member2 aku kena ajar aku balik..huhuhu..ermmm..xthu laa aper nak ckp..aku takut sngat aku nyesal..huhu

    ReplyDelete
  16. yoro kalau takut melayang kau ikat lah ha ha

    ReplyDelete
  17. huhuhu..
    xde tali nak ikat..
    ko beli kan ler..huhu

    ReplyDelete
  18. i like your post, i will come again

    ReplyDelete
  19. yoro --> kau nak tali kapal tak he he

    ReplyDelete
  20. thnx zalzieta..
    i will visit ur blog gak..=)

    ReplyDelete
  21. kapal???
    uishh ko nak bunh aku ker??
    smpaii ati woo..huhuh
    sob2

    ReplyDelete
  22. gua rsa cm tknk beranjak dr blog lu..
    nk tau napa??
    lagu ni gua suka dgr.dak kecik nyanyi..kihkih..

    tq singgah..

    ReplyDelete
  23. yoro -> bkn bunuh takut kau terbang tinggi he he

    ReplyDelete
  24. to terubuk masin..
    huhu jgn kuar meh nari sma2..huhuh

    ReplyDelete
  25. to triple x malaya..
    yer ngah try ler nie..
    tapi skunk pon xtahu mn nak pilih lagi nie.
    xpikir kn pon lagi..mlas nak sabutkan pala..
    ngah try nak sesuaikan diri kat umh sewa ler nie..huhu

    ReplyDelete
  26. to cencaluk..
    takut aku terbang tinggi?
    agak2 laa weii jgn ikat guna tali besar2..
    mati aku...
    klu nak ikat aku xyah guna tali pon ok..ikat kat hati ko,,,hahahhahahaha..
    uwekss

    ReplyDelete
  27. yoko --> err ikat kat hati yer kih2

    ReplyDelete
  28. salam...

    solat istikharah..

    jalan terbaik..

    jalan yang ditentukanNya..

    moga berjaya duniawi&ukhrawi..

    ;)

    salam

    ReplyDelete
  29. wsalamm..
    ok gakkk..nak try wat laa..
    thnx ya..aminn..
    =)
    wsalamm

    ReplyDelete
  30. duduk tepi jalan je..xde sapa nak marah2 :P

    ReplyDelete
  31. wahhh
    lagi terukk
    xde saper nak marah ker??
    huhu.salah parking pon orng mengamukk..
    aper tah nak duk tepi tuh
    huhuhu...reject...huh~~~heheh

    ReplyDelete
  32. yang sebaik2 ikut cadangan cahaya malam...
    insyallah Allah akan bantu....

    ReplyDelete
  33. ok aminn..
    nnti akak try..
    mintak2 laa knn..

    ReplyDelete
  34. yoro..maafkan aku kerna melupakanmu sejak pulang ke malaysia...hahaha...lawakla ko...bg aku ym ko...aku nak ym ko...ok..salam..

    ReplyDelete
  35. hahahha
    ko mmg seorang pelupa..
    huhh~~~aku yg penting mcm nie pon leh lupa
    huhuhu..uweksss..
    wsalamm..thnx sudi singgah..=)

    ReplyDelete
  36. try smyg istikharah.
    dpt jwpn insyaAllah.

    jgn merempat dah la.
    :P

    ReplyDelete
  37. hehehe..
    nnti nak try wat gak..
    insyaallahh..
    klu merempat kat umh ko leh x?
    huhuhu

    ReplyDelete
  38. kalau aku pindah je ikot mne sng.. dlu aku mcm ko gak.. dh duduk ngan org laen kls 3 sem...last aku tukar je..n aku rasa kputusan aku btol..sng nak blaja pe sume.. (senang nak tiru assignment sbnrnye..haha)

    ReplyDelete
  39. hahahhaa..
    tu laaaa aku pon pikir mcm tu...huhu jaat otak aku nie...huhuhu
    tapi aku nie ssh skit nak terima perubahan..
    aduiiii..

    ReplyDelete
  40. yoro,,,,
    ko kene berubah yoro...
    ko kena wat anjakan paradigma...
    ko kena try sesuatu yg baru...
    sebab yang baru tu biasanya best dan yang best tu biasenya baru....

    ReplyDelete
  41. huhuhu..
    bermadah lak ko..
    aku xtahu lagi laaa..
    adeii mcm mn nie..
    aku takur aku salah pilih lak

    ReplyDelete