Sunday, June 13, 2010

be strong babeh^^

Salam..masuk update..dah 3 hari bdan aku gatal2 nie kali ke2 tuk bulan nie n ntah kebarape kali tuk taun nie..duk bergaru2 jer la keja aku skunk..aper2 pon nie alasan terbaik tuk aku gtau mak aku sbb yg aku xg habis kan driving class walupon sebnrnya aku mlas nak g sbb aku rase mende tu sngt menyusahkn aku..mak aku plak dah 2minggu xde..g masuk class abis kan study dier..weekend bru balik n then g plak..so aku laa suri kat umh sume kerja2 memasak,mencuci n mengemas aku yg buat..rajin knn

baru2 nie member2 satu kuliah aku ader dtng nak selesai kan form berenti kolej..alang2 dah mai kitaorng pon menjlnkan aktiviti2 melepak yg sebuln dah xbuat n mybe yg last kitorng akan wat sma2..tapi bukan aktiviti tu yg aku nak share kat korng..juz nak share pasal slah sorng member aku nie jer..aku pasan gak dier mcm xberape nak happy jer tapi aku x tnyer nape sbb aku ingt dier mybe penat bru smpai..esk nyer aku duk ngn dier dlm keta yg len g kuar beli tiket..dier ckp laa dier tension..aku tnyer laa nape n then mata dier dah start berair dah time tu..

dier ckp dier bnyk maslah skunk antara nyer mslah family laa..maslah nie dah lma sbnrnya dier lalu n aku tau yg parents dier dah lama dah xduk skali..abah dier dah siap ader family len dah tapi dorng xcerai lgi..dier citer ngn aku mak n abah dier bru cerai baru2 nie..skunk plak mak dier ngah sakit doktor ckp darah putih lgi bnyk dari darah merah..mak dier duk deman2 lebih seminggu dah tapi still lgi g keja..dier risau gler keadaan mak dier..abah dier plak dlu ader bengkel..skunk dah kna tutup so abah dier dah xde keja..abah dier duk marah2 jer xkasi member aku smbung beljar dah dier sruh keja jer..member aku keja kat kedai buku skunk ngn gaji rm600 sebuln plus ngn gaji mak dier dpt la seribu sbuln..duit tu cukup2 guna tuk bayar sewa umh n mkn..dier citer lgi dier ngn pakwe dier tunggu masa nak break jer..dier ckp pakwe dier xpham mslah dier..xrase aper yg dier rase..dier cerita mende nie bukan maslah duit tapi mslah biler x ader "keluarga sempurna" ape rase..keluarga sempurna??bermain2 aper yg dier sebut kat otak aku..mybe aper yg member aku rase skunk duit boleh cari tapi yg dier perlu sokongan n dorngn dri family tu sendiri..=(

sorry geng panjang skit n3 kali nie..nie plak kena paksa jawab tag dari dak pendek..hoho..dah jwb nie jgn ugut lgi..Salam


1. Adakah anda rasa anda hot?
of cos..tgk perut laa..makin buncit nie..huhu

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang?
lebih kurang laa..penat nak update..biru mata aku..=_+



3. Cerita pasal gambar ni?
gambar mn satu??=O

4. Kali terakhir makan pizza?
Emmm..time abg aku belanjer time makwe dier dtng umh..take away jer!!

5. Lagu terakhir anda dengar.
lagu kat blog aku sendiri..

6. Ape yang anda buat selain selesaikan tag ini?
layan fb ngn dak2 mental..

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?
dak baik..lalalalal~~

8. Tag lagi 5 orang yang nak kena tag?
xnakk!!uwekss

9. Siapa orang no 1 dengan anda?
no 1??emmm..parents kot..money matter..hoho

10. Katakan sesuatu kepada orang no 5.
kamu gler...hahaha

11. No 3 ada hubungan dengan siapa?
oooo pencinta bola sejatii..mkn..tido mndii..sume bola..

12. Bagaimana dengan orang no 2.
no 2..no comment..

13. Kata kata cinta kepada orang no 4?
aishiteru~~~saper??=O

14. Berikan 5 fakta yang anda tahu mengenai orang yang anda tag.
well aku xtag saper2 sbb aku xingt pasal dorng..tapi yg tag aku nie c pendek..u damn perfect girl laa kat mata i..=)

10 comments:

  1. hurm...tumpang simpati kt kawan tu...
    sbg kawan,sentiasa la bg sokongan moral kt dia..
    mgkin kita x dpt nk banyk membantu,
    tp at least kita da buat part kita sbg kwn,kn...

    ReplyDelete
  2. sabar tu je aku bleh ckp.. sebab aku rasa dia pun xdpt nak buat apa2.. ataupun mgkn bagi aku lebih baik dia teruskan study.. sebab ilmu tu penting.. mgkn aku xdpt merasai apa yg dia rasa.. tapi sekurang2nya sabar itu akan menguatkan lagi keimanan diri.. bantulah dia seadanya sbb mgkn satu hari nnt kita plak akan minta pertolongan dia.. :) panjang plak aku taip..

    ReplyDelete
  3. keluarga sempurna...? setiap org ada masalahnya
    cara dan bagaimana menyelesaikanya
    kadang2 kita ingat kita yg paling teruk ditimpa
    musibah.. sebenarnya ada org yg lebih teruk..
    apa2 pun byk bsabar dugaan tu

    ReplyDelete
  4. to FatinZol
    aku bujn jenis yg menunjukkn kasih syg.
    tapi aku nak g nak gak dier tau
    aku selalu ader klu dier nak..

    ReplyDelete
  5. to mR.sYaH
    aku pon teringin nak tolong
    tapi aku xrase pertolongn aku bleh membantu dier..aper sngt laa aku bleh tolong..

    ReplyDelete
  6. to besi
    hurmm..tapi aku rase terlalu muda tuk dorng nak lalu sume nie..aper2 dier kuat walupon nmpk lemah jer..

    ReplyDelete
  7. to Jantan Keparat
    aku pon xberape nak suke

    ReplyDelete
  8. tenkiu. haha. skali skala nyusahkn u. bukan slalu dpt jumpe da. ngehehe. :p

    ReplyDelete
  9. to geeds
    hahhaha..
    u mesti rindu i kan..~,~

    ReplyDelete