Wednesday, September 9, 2009

take it my pain..


Salam...masuk update lagi..hari nie lawa kn tarikh..09.09.09 mesti ramai orng2 cina yg kawin nie..melayu xkot..klu kawin bulan2 pose xpasal2 orng ckp kedekut lak..nak save bajet..hehe..disebab kn ramai yg kawin n aku xde story nak ceta hari nie aku nak share fakta2 menarik pasal aku yg akan wat korang tergoda..tergila2..jatuh chenta n terus nak kawin ngn aku..hehe..baca2..

1) Kepoweran pala aku.
Aku nie sorng yg sangt2 kerap sakit pala..leh dikatakan hari2 pon pernah sakit pala mengigit2 urat2 pala aku nie..since aku dlm form4 kot until now aku sering sakit2 pala..nak dikatakan aku ader punca2 yg kukuh..xjgk..yg aku tau pala aku nie leh dikatakan sngat sensitif n sungguh peka ngn keadaan semasa..disebab kn itu..paracetamol dah menjadi kebiasaan tuk aku telan..bagusss!!!

2)kekudaku..
Kekuda@kakiku pon sma mengikuti jejak langkah kehebatan pala aku..sejak dari aku jatuh gara2 aksi terlampau time duk sorak tengok bola masa aku darjah4 yg menyebabkan pala lutut aku lari skit tanpa aku dapat kejar time tu..affect yg aku dpt..smpai skunk kaki aku nie selalu sakit2..jln jauh skit pon xleh..sma sensitip ngn pala aku..kadang2 smpai aku xleh nak tido..disebab kn ini jgk laa paracetamol selalu menjadi sahbt baik aku..wahh hebat..!!!!

3)gigitan maut..
aku pernah kena tampal gigi kat sekolah time aku darjah5..aku ingt lagi time tu misi gemuk tu tmpal gigi aku sakit gilerr rasa nak tendang jer dier time tu..keesokan hari nyer..satu muka aku bengkak..dlm 2..3 hari baru surut tu pon lepas aku buang balik tampalan berbisa dari dier..lepas dari tu aku takut dah nak jumpa dentist..smpai laa sem 2 baru aku beranikn diri tuk jumpa dentist..xmen kerajaan nie..swasta nyer..aku xcaya lagi kat mn2 kakitangan kerajaan..huhu..time tu..300 lebih aku belnjer tuk baiki gigi biler dah melibat kn saraf..good!!!

4)pandangan killerku..
Mata aku pernah sakit teruk time aku form3..aku xtahu panyakit aper entah yg menyebab kn mata aku mcm mata alien..bengkak giler xsurut2..malu gak nak g sokolah time tu..sebab penyakit nie aku kena jumpa doktor pakar..lepas wat rawatan n diberi ubat..aku dikasi tempoh dlm masa seminggu klu xsurut gak aku kena wat operation..tapi yg kecik2 jer operation tuk buang menda yg xnak kuar2 tu..liat sungguh ko..tapi xjadi sebab mata aku nie takut kot..smpai skunk jgk ader parut khas..tapi xnmpak sngat..klu korang bertentang mata ngn aku kn nmpak kot..xpon aku sorg jer pasan..huhu...excellent!!!

ape mcm tergoda x?malang ekk?saper2 yg snggup nak jaga aku meh laa kawin ngn aku..hihi..aku sakit pala hari nie dari tengahari tadi so n3 aku emo skit...emo ke nie??hehe..aku dah try xmkn ubat tapi still sakit..so aku telan gak..skunk dah ok dah..hehe..ok2 jawab tagged lak k..hari nie aku nak reply tagged diri akak Miemiey n award dari akak Nur..yg len2 ader kasi tagged kat aku..yg aku xingt sorry k..Salam..=)


1. Bekas kekasih saya adalah :
>brad pitt~~dlm mimpi smpai skunk pon xputus2 lagii..huhu

2. Saya sedang mendengar :
>sore adik aku duk nynyi lagu korea..klu sedap xpe gak..menyakit kan lagi pala aku nie..huhuh

3. Mungkin saya patut :
>pergi mkn nasi...sebab sya xmkn nasi pon lagi nie..sejuk dah nasi..huhuh

4. Saya suka :
>travel n gelak..tapi xselalu leh wat..=(

5. Sahabat-sahabat baik saya :
>xde..aku xcaya lagi kat dunia nie wujud sesorng yg leh panggil sahabt karib..ader ker??huhu

7. Saya kehilangan :
>hp pon pernah..jam pon pernah..mknan selalu jer..huhuh

8. Ramai yang berkata :
>aku nie baik..pemurah..amanah..ikhlas..comel..cute..sume tu aku tau dah..hihihi

9. Makna nama saya :
>cahaya aper ekk..huhuhuh
~
10. Cinta itu adalah :
>adoiiii xreti laa..yg aku tau cinta pada Allah melebihi cinta pada manusia

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
>bergelak ketawa..dah aku sungguh jeles kn nyer..nape ko gelak???aku xrasa nak gelak pon..aduhhhh..huhu

12. Saya akan cuba :
>wat terbaik tuk test2 berikut nyer..sebab first test aku sungguh cmerlang..huhuh

13. Ayat selamanya membawa maksud :

>abadiiiii sepanjng masa..

14. Telefon bimbit saya :
>xbesh..nak beli yg baru..ngah kumpul duit..parents xnak support dah..huhu

15. Bila saya terjaga dari tidur :
>sya akan tengok hp klu berape skunk..klu awal smbung tido..hihih

16. Saya paling meluat bila :
>orng yg plasticcccc..

17. Pesta/Parti adalah :
>uishh maksiat sume tu...hihihi

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
>kucin ku..noweiiii..boweiiii..ilapp u


19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
>bayii...alalal comel jer time tu..sume orng syg babe..uhuhu

20. Hari ni :

>aku sakit pala sngat2..aku nympah n menci gakk..

21. Malam ini saya akan :

>rest banyak2..

22. Esok pula saya akan :
>g class ngn happy..hopefully

23. Saya betul-betul inginkan :
>jadi dak paling baik..hihihi
~
24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
>penat nyerr nmpakk..huhuhu

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
>shopping laa besh..huhuh

26. Makanan Barat atau Jepun :
>jeponnnnnn...tengok nma laa..huhuh

27. Bilik yg terang atau gelap :
>klu tido gelap..klu duk sensorng terang..aku penakut..huhuh

28. Ayat terakhir anda katakan pada seseorang?
>aper?biler adik aku penggil aku..huhuhu

29. Siapa yang anda nak Tag?
>xde saper....aku mlasss..huhuh



28 comments:

  1. oit, byk gile kecacatan ko. ade hilg tgn x? haha. btw aku pun ade sakit kpale gak mase skolah dlu. arwah moyang aku ckp bnde ni namenye migrain.

    ReplyDelete
  2. kau ni darah tinggi kot..lebey baik cepat wat medi check up..takut merebak ke buah pinggang serta usus kau plak...huhuhu

    ReplyDelete
  3. to Natsu
    hilang tangan blom lagii..jgn laa weh aku nak type pakai aper nti..
    yer aku pon lebih kurang laa..

    to alvin si miskin bercherita..
    darah tinggi?darah rendah mungkinn
    uishh gerun lak..xper laa..hehehe

    ReplyDelete
  4. to eyena
    knn...aduhhh
    yg bakal2 nnti xtahu laa

    ReplyDelete
  5. salam ziarah..

    selalu sakit pale ker??
    migrain ke??
    ala cian..
    mesti rase sakit sgt tuh..
    da penah rase da..

    take care dear!~

    thanxx sudi singgah di blog kuh :))

    ReplyDelete
  6. huhu! brad pitt taw..

    walaopon dalam mimpi tapi tetap jadikk keksaih lama.. haha! :P

    ReplyDelete
  7. brad pitt ke? hehehehe dlm mimpi takpe kot hahaha

    ReplyDelete
  8. sakit kepala tu pun aku selalu kena masa sekolah dulu sampai arr aku baru2 kawen..
    dulu aku dapatkan nasihat doktor..
    kalau sakit yang teramat2 sangat baru doktor saran aku makan ubat yang diberi..
    kalau boleh bila sakit kena rehat..
    jangan runsing2 sangat...
    jangan makan sebarang ubat..
    bahaya tau..
    kalau boleh jumpa arr doktor dulu...

    gigi aku tak cantik pun penangan misi klinik kerajaan..
    aku gi klinik swasta jer...
    sebab serik buat rawatan masa form 4 dulu..

    ReplyDelete
  9. yoro..

    jgn amal sgt mkn paracetamol, t leh kne gastrik lak..

    sntiasa sedut oksigen byk2..jln2 sket..tdo mlm2 jgn bkk lampu,pastikan gelap gelita..

    akk ckp ni sbb akk de migrain..bhy mkn paracetamol byk2..t perut leh jd nipis dlm 2..

    ReplyDelete
  10. to Fia Batrisya
    yer magrain..
    aduh sakit yg ssh nak ckp ler..
    kadang2 skit2..kadang sakit giler2..
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. to Pais Chaos
    missing you ft island..
    sume lagu ft island dier hapal
    tapi buku xnak lak..huhu
    hari2 duk nynyi
    balik sekolah jer konsert bermula laa..huhuhu

    ReplyDelete
  12. ngah.semoga cepat sembuh.semoga sabar bersama kamu yang selalu sakitsakit.

    ReplyDelete
  13. to sis_nita
    huuhu xleh blahh..
    dulu laa kak skunk dier dah ader scdal ngn jolie xjadi laa
    xminat sudah
    hiihihi

    to miji
    xper??laa klu realiti lagi xper..
    hehehhehe
    sejuk mata hari2 duk tengok
    huhuhu

    ReplyDelete
  14. to s@yangh@sni
    doktor xckp ko sakit aper2 ker???
    mmg biasa ekk?
    aku selalu sakit2 nie risau gakk
    takut ader penyakit aper2..
    tapi mak aku ckp pala aku sensitif jer
    aku xpernah pon jumpa doktor lagi...penakut sungguh..hiihihi
    tu laa aku suka sngt pikir bukan2..
    sebab tu laa dtng magrain laa aper laa.
    aku nie selagi xmkn ubat selagi tu laa aku duk sakit..
    tapi skunk klu aku bleh avoid dari mkn ubat..aku xambik laa..
    bahaya..huhuhu

    ReplyDelete
  15. to ZihNuN FaTiN
    kena tido dlm gelap ker?
    nape ekk??
    aku dah try tuk kurang kn paracetamol dah
    mak aku pon bising2 dah dlu aku bnyk mkn ubat2..
    huuhu

    ReplyDelete
  16. to +akufobia+
    aminnn...
    aku leh sabar gak..sebab diri aku..dah leh terima..
    orng len xtahu laa...huhuh

    ReplyDelete
  17. ni mesti migrain..welcome to my club..akak pun mempunyai masalah sakit kepala yang bengong!

    ReplyDelete
  18. lagu ni ganggu ketenteraman aku nk baca entri mu...huhu

    aku baru wat tampalan gigi ngn saraf skali buang. 435 sume

    ReplyDelete
  19. brad pit yang tak bleh tahan tu..huhu

    ReplyDelete
  20. to seroja jingga
    wahh satu geng...
    thnx u..huhu..
    sakit pala yg mengong..hihihihi

    to arang67
    garang aper arang??
    huhu..mcm seronok jer..
    tergoda ngn aku ekk..hiihi

    ReplyDelete
  21. to HEMY
    ganguan??mute kan sound pc or lappy anda tuk membaca n3 ku dgn lebih kusyuk..huhu

    buang saraf???abis tu gigi ko mmg xde saraf laa skunk??xrasa aper2 laa..
    uishh biar betul

    ReplyDelete
  22. to teuku@ceh
    jeles laa tu
    hahhahaha

    ReplyDelete
  23. macam2 ade kat kelapa kau ye..gempak..

    ReplyDelete
  24. kompom pasni ramai ngorat ko.heee


    kira unik la kemenarikan ko tu.org lain mana ada.haha

    ReplyDelete
  25. to triple x malaya
    kelapa??uishh
    aku xtanam pokok kelapa lagi
    huuhuh

    to vidadarisakura
    wahh ko perli aku ekk?
    huhuhu..kuang asam
    huhuhu

    ReplyDelete